het Amsterdamse Zeemansleven!

het Amsterdamse Zeemansleven!

Culinair groepsuitje

Uitjes Dagarrangement, Rondleiding

Bekijk hier ons nieuwe arrangement “Het Amsterdamse Zeemansleven’! Een nostalgisch en gezellig kijkje in het leven van de zeemannen, de oude stad en het fantastische Scheepvaartmuseum. Ideaal voor een uniek bedrijfsuitje, groepsuitje of teamuitje in Amsterdam.

Ga terug in de tijd van de VOC en ontdek hoe het leven van onze zeemannen er toen uit zag! En wij kunnen je vertellen, dat was niet altijd even leuk…Maar wel hartstikke interessant! In de 18e eeuw, ook wel de Gouden Eeuw genoemd, floreerde Nederland als handelsland en voeren de VOC schepen af en aan met goederen als thee, tabak en peper! ( Je weet wel, peperduur was dat! ) Voor de zeelieden was het natuurlijk hard werken aan boord, maar zodra de schepen aan wal kwamen was het feest!

De scheurbuik en schipbreuken werden even vergeten en de zeemannen vierden hun leven in het oude Amsterdam; tegenwoordig de Wallen met menig borrels en dames 😉 Wist je eigenlijk waarom de zeelieden altijd een gouden ring in hun oor dragen? En wat het borreltje “een oorlammetje” betekent? Kom het allemaal te weten tijdens dit unieke arrangement “Het Amsterdamse Zeemansleven”!

Om meteen in de tijd van de VOC te duiken, starten jullie in het welbekende, geheel vernieuwde Scheepvaartmuseum wat vroeger het Lands Zeemagazijn was! Hier krijgen jullie een ludieke rondleiding door het museum en gaan natuurlijk ook aan boord van het VOC-schip de Amsterdam! Neem een kijkje in de schippershut, de keuken en de ruimtes voor de bemanning. Ontdek hoe de zeelieden leefden en werkten. Waar moesten ze slapen? Wat kregen zij te eten? En wat gebeurde er met mensen die ziek werden of zich niet aan de regels hielden?

Na het bezoek worden jullie opgehaald door onze gezellige gids voor een heuse 1,5 uur durende Verborgen Stad Wandeling door de Lastage buurt en natuurlijk het oudste stukje van Amsterdam. Kom alles te weten over het “In de Aap gelogeerd zijn” en “In elk stadje een ander schatje”. Ja, wat zou dat nou betekenen?!

Om helemaal in de zeemans stemming te blijven, sluiten wij de dag af met een oer gezellige Smartlappen workshop “Zeeliederen zingen!” Om te overleven of juist om het leven te vieren werden er liedjes gezongen die wij heden ten dage nog kennen. En zo niet, gelukkig hebben wij boekjes met de teksten voor jullie! Onder leiding van onze Amsterdamse accordeonist zingen jullie uit volle borst mee…En daar kan een borrel toch zeker niet bij ontbreken!

Het arrangement “Het Amsterdamse Zeemansleven” geeft een echte terugblik naar de 18e eeuw en laat je fantasie op hol slaan. Gegarandeerd gezellig voor een familie uitje, bedrijfsuitje of groepsuitje in Amsterdam!

Dit programma is inclusief

– Bezoek & Rondleiding Scheepvaartmuseum en VOC Schip Amsterdam
– Verborgen stad wandeling met gids
– Smartlappen workshop
– Accordeonist en tekstboekjes
– Drankje
– Quiz en spelmateriaal

min. aantal personen 10 personen

tijdsduur
4 uur

prijs p.p.
10 – 15 personen € 75,00 p.p. incl. btw
> 15 personen € 69,50 p.p. incl. btw

optioneel Boek bijvoorbeeld aansluitend een gezellig Popquiz a Gogo Diner of een Ik Hou van Holland Dinerspel a 55,00 p.p. incl. BTW om uw vrijgezellenuitje, personeelsuitje of teamuitje in Amsterdam compleet te maken!

Meer Informatie of Reserveren? klik hier!

Bekijk ook de volgende uitjes om uw bedrijfsfeest, groepsevenement of familiedagje in Amsterdam compleet te maken:

  • Op stap met Loesie
  • Gouwe Ouwe Popquiz
  • Het Soap Diner
  • Warme Wallen Rally
  • Amsterdamse Borrelvaart